
Kanapki z twarożkiem
Uwielbiasz kanapki, ale tradycyjne cię nudzą? Spróbuj mojej propozycji na smaczne i eleganckie kanapki z twarożkiem, na chlebie żytnim z rzodkiewką, szczypiorkiem i papryką. Idealna prop ozycja na śniadanie, ale również nadaje się zdecydowanie na drugi posiłek w pracy.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
449
kcal
Kalorie
33
g
Białko
9
g
Tłuszcze
64
g
Węglowodany
511
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
125 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
60 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
kromki chleba żytniego
90 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
449
kcal
Kalorie
33
g
Białko
9
g
Tłuszcze
64
g
Węglowodany
511
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.
2
Warzywa myjemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, szczypiorek siekamy.
3
Na kromki chlebka nakładamy twarożek, układamy na nim rzodkiewki, posypujemy pokrojoną papryką i szczypiorkiem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
