Kanapka ze schabem pieczonym z serem camembert

Czy kanapki są nudne? U nas odpowiedź na to pytanie brzmi: zdecydowanie nie! A kanapka ze schabem pieczonym, z serem camembert z poniższego przepisu jest tego idealnym przykładem. Delikatny smak schabu, przełamany ostrym aromatem sera pleśniowego oraz słodko-kwaśnym sosem z żurawiny – czy istnieje lepsze połączenie?

2 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapka ze schabem pieczonym z serem camembert
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

441 kcal Kalorie
24 g Białko
15 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
737 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
sztuka bułki ciabatty
80 g
0,2
opakowania camembert
30 g
1
garść rukoli
20 g
0,5
porcji schabu pieczonego
50 g
1
łyżeczka sosu z żurawiny
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

441 kcal Kalorie
24 g Białko
15 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
737 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Bułkę przecinamy na pół, smarujemy sosem żurawinowym, układamy rukolę, ser camembert, upieczony lub usmażony schab, znów rukolę i składamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?