Omlet z suszonymi pomidorami, pieczarkami i bazylią

Masz ochotę na omlet, ale jesteś na diecie wegańskiej? Z nami to nie problem! Wypróbuj poniższy przepis na omlet z suszonymi pomidorami, pieczarkami i bazylią, a przekonasz się, że perfekcyjny omlet wcale nie musi zawierać jajek. Wykonane według poniższych wskazówek danie, idealnie sprawdzi się jako śniadanie, kolacja, czy podwieczorek w wersji wytrawnej – spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Omlet z suszonymi pomidorami, pieczarkami i bazylią
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

352 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
225 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
3,5
łyżki mąki z ciecierzycy
42 g
2
sztuki suszonych pomidorów
40 g
2
sztuki pieczarek
40 g
0,5
sztuki cebuli
55 g
1
sztuka pomidora
160 g
0,5
łyżeczki bazylii
2 g
0,5
szklanki letniej wody
120 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

352 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
225 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mąkę mieszamy z wodą i szczyptą bazylii, dodajemy sól i pieprz.

2

Pieczarki, cebulę i pomidora kroimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy do ciasta.

3

Ciasto wlewamy na patelnię i smażymy przez 3 minuty. Następnie przewracamy i smażymy przez kolejne 3 minuty.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?