
Wegetariański quiche ze szpinakiem i serem pleśniowym

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy dusimy czosnek i cebulę. Gdy warzywa się zeszklą i będą miękkie, dodajemy szpinak i razem dusimy. Składniki na patelni doprawiamy gałką muszkatołową.
Jajka wybijamy do miski, dodajemy mleko, sól, pieprz i dokładnie mieszamy, aby wszystko się połączyło. Do masy mleczno-jajecznej dodajemy kaszę jaglaną, wcześniej uduszone warzywa i pokrojony ser pleśniowy. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Naczynie, w którym będziemy piec quiche, wykładamy papierem do pieczenia. Skrapiamy naczynie oliwą i przekładamy do niego wcześniej przygotowaną masę. Quiche pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut.
Upieczony quiche kroimy i przekładamy na talerz. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
