Wegetariański quiche ze szpinakiem i serem pleśniowym

20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wegetariański quiche ze szpinakiem i serem pleśniowym
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

616 kcal Kalorie
31 g Białko
33 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
214 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
0,3
szklanki suchej kaszy jaglanej
50 g
2
sztuki jajek
112 g
2
garści szpinaku świeżego
50 g
0,4
szklanki mleka
100 g
0,3
opakowania sera pleśniowego np. z niebieską pleśnią
30 g
0,5
sztuki cebuli
55 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta gałki muszkatałowej
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

616 kcal Kalorie
31 g Białko
33 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
214 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy dusimy czosnek i cebulę. Gdy warzywa się zeszklą i będą miękkie, dodajemy szpinak i razem dusimy. Składniki na patelni doprawiamy gałką muszkatołową.

3

Jajka wybijamy do miski, dodajemy mleko, sól, pieprz i dokładnie mieszamy, aby wszystko się połączyło. Do masy mleczno-jajecznej dodajemy kaszę jaglaną, wcześniej uduszone warzywa i pokrojony ser pleśniowy. Całość mieszamy do połączenia się składników.

4

Naczynie, w którym będziemy piec quiche, wykładamy papierem do pieczenia. Skrapiamy naczynie oliwą i przekładamy do niego wcześniej przygotowaną masę. Quiche pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut.

5

Upieczony quiche kroimy i przekładamy na talerz. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?