wegetariański quiche ze szpinakiem i serem pleśniowym

Wegetariański quiche ze szpinakiem i serem pleśniowym

30 min.
20 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
1
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

606.8 kcal

Kalorie

31.5 g

Białko

32.1 g

Tłuszcze

49.2 g

Węglowodany

478.4 mg

Sód

6.6 g

Błonnik
Składniki
0.3 szklanki suchej kaszy jaglanej 50 g
2 sztuki jajek 110 g
2 garści szpinaku świeżego 50 g
0.4 szklanki mleka 100 g
1 porcja sera pleśniowego np. z niebieską pleśnią 30 g
0.5 sztuki cebuli 55 g
1 ząbek czosnku 6 g
1 szczypta gałki muszkatałowej 0.25 g
2 łyżeczki oliwy z oliwek 10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

606.8

Kalorie

31.5 g

Białko

32.1 g

Tłuszcze

49.2 g

Węglowodany

478.4 mg

Sód

6.6 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1 Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
2 Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy dusimy czosnek i cebulę. Gdy warzywa się zeszklą i będą miękkie, dodajemy szpinak i razem dusimy. Składniki na patelni doprawiamy gałką muszkatołową.
3 Jajka wybijamy do miski, dodajemy mleko, sól, pieprz i dokładnie mieszamy, aby wszystko się połączyło. Do masy mleczno-jajecznej dodajemy kaszę jaglaną, wcześniej uduszone warzywa i pokrojony ser pleśniowy. Całość mieszamy do połączenia się składników.
4 Naczynie, w którym będziemy piec quiche, wykładamy papierem do pieczenia. Skrapiamy naczynie oliwą i przekładamy do niego wcześniej przygotowaną masę. Quiche pieczemy w temperaturze 180*C przez ok 15-20 minut.
5 Upieczony quiche kroimy i przekładamy na talerz. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować