
Wege omlet z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
442
kcal
Kalorie
21
g
Białko
20
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
173
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
szklanki wody
120 g
|
3
|
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
|
1
|
sztuka suszonych pomidorów
20 g
|
1
|
łyżeczka bazylii
4 g
|
2
|
sztuki pieczarek
40 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
55 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
0,5
|
sztuki sera mozzarelli
60 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
442
kcal
Kalorie
21
g
Białko
20
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
173
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mąkę mieszamy z wodą, szczyptą bazylii oraz pokrojoną w kostkę mozzarellą, dodajemy sól i pieprz,
2
Pieczarki, pomidory, cebulę kroimy i podsmażamy na oleju, dodajemy do ciasta.
3
Ciasto wlewamy na patelnię i smażymy 3 minuty, po czym przewracamy omlet i znowu smażymy 3 minuty.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
