Wege omlet z mozzarellą i suszonymi pomidorami

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,67/5
(z 9 ocen)
Wege omlet z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

441 kcal Kalorie
21 g Białko
20 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
173 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
0,5
szklanki wody
120 g
3
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
1
sztuka suszonych pomidorów
20 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
2
sztuki pieczarek
40 g
0,5
sztuki cebuli
55 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
0,5
sztuki sera mozzarelli
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

441 kcal Kalorie
21 g Białko
20 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
173 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mąkę mieszamy z wodą, szczyptą bazylii oraz pokrojoną w kostkę mozzarellą, dodajemy sól i pieprz,

2

Pieczarki, pomidory, cebulę kroimy i podsmażamy na oleju, dodajemy do ciasta.

3

Ciasto wlewamy na patelnię i smażymy 3 minuty, po czym przewracamy omlet i znowu smażymy 3 minuty.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?