pieczone warzywa z serem feta

Pieczone warzywa z serem feta

45 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
2
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

494.8 kcal

Kalorie

28.6 g

Białko

23 g

Tłuszcze

47.2 g

Węglowodany

1180.6 mg

Sód

13.8 g

Błonnik
Składniki
1 sztuka cukinii 190 g
1 sztuka bakłażana 200 g
2 sztuki papryki czerwonej 340 g
10 sztuk pieczarek 200 g
4 sztuki ziemniaków 280 g
1 sztuka sera typu feta 200 g
2 łyżeczki oliwy z oliwek 10 g
1 łyżeczka oregano 3 g
1 szczypta soli i pieprzu 0.25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

494.8

Kalorie

28.6 g

Białko

23 g

Tłuszcze

47.2 g

Węglowodany

1180.6 mg

Sód

13.8 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kawałki podobnej wielkości. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy oregano, solą i pieprzem. Układamy na blaszce do pieczenia.
2 Na warzywach układamy pokruszony ser feta.
3 Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach z termoobiegiem przez około 35 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować