Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa

Marzysz o idealnym burgerze bez pieczywa? Jeżeli odpowiedź na to pytanie brzmi “tak” to nasz przepis na bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa jest właśnie dla Ciebie! Połączenie bogatej w białko fasoli czerwonej ze słodko-kwaśnym sosem pozwoli Ci się poczuć jak w prawdziwej meksykańskiej restauracji – i to wszystko bez wychodzenia z domu!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 4 ocen)
Bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

475 kcal Kalorie
11 g Białko
17 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
452 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
0,4
opakowania czerwonej fasoli konserwowej
100 g
0,5
sztuki batata
100 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
140 g
 mango
1
garść świeżej kolendry
4 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka pomidora
160 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

475 kcal Kalorie
11 g Białko
17 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
452 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Bataty kroimy w ósemki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 20 minut.

2

Fasolę odcedzamy i miażdżymy widelcem, siekamy i dodajemy cebulę (połowę) i kolendrę (połowę). Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Doprawioną masę formujemy w burgery i układamy na papierze do pieczenia. Uformowane burgery skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, przez około 25-30 minut.

4

Przygotowujemy salsę. Siekamy w drobną kostkę mango, ogórka, pomidora, pozostałą czerwoną cebulę i kolendrę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i skrapiamy oliwą, oprawiamy solą, pieprzem.

5

Gotowe burgery przekładamy na talerz, na burgera nakładamy salsę, obok bataty.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?