
Bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa
Marzysz o idealnym burgerze bez pieczywa? Jeżeli odpowiedź na to pytanie brzmi “tak” to nasz przepis na bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa jest właśnie dla Ciebie! Połączenie bogatej w białko fasoli czerwonej ze słodko-kwaśnym sosem pozwoli Ci się poczuć jak w prawdziwej meksykańskiej restauracji – i to wszystko bez wychodzenia z domu!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Bataty kroimy w ósemki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 20 minut.
Fasolę odcedzamy i miażdżymy widelcem, siekamy i dodajemy cebulę i kolendrę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Doprawioną masę formujemy w burgery i układamy na papierze do pieczenia. Uformowane burgery skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, przez około 25-30 minut.
Przygotowujemy salsę. Siekamy w drobną kostkę mango, ogórka, pomidora, czerwoną cebulę i kolendrę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i skrapiamy oliwą, oprawiamy solą, pieprzem.
Gotowe burgery przekładamy na talerz, na burgera nakładamy salsę, obok bataty.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
