• Zapisz
bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa

Bataty z burgerem z czerwonej fasoli i sosem salsa

40 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
1
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

480.1

Kalorie

11.4 g

Białko

16.9 g

Tłuszcze

69.8 g

Węglowodany

443.7 mg

Sód

14.4 g

Błonnik
Składniki
0.4
(opakowania)
czerwonej fasoli konserwowej 100 g
0.5
(sztuki)
batata 100 g
0.5
(sztuki)
cebuli czerwonej 60 g
1
(ząbek)
czosnku 6 g
0.5
(sztuki)
mango 140 g
3
(garści)
świeżej kolendry 3 g
1
(sztuka)
ogórka 150 g
1
(sztuka)
pomidora 160 g
3
(łyżeczki)
oliwy z oliwek 15 g
1
(szczypta)
soli i pieprzu 0.25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz. Najedź na kalorie i zobacz wszystkie wartości odżywcze.

480.1

Kalorie

11.4 g

Białko

16.9 g

Tłuszcze

69.8 g

Węglowodany

443.7 mg

Sód

14.4 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Bataty kroimy w ósemki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 20 minut.
2 Fasolę odcedzamy i miażdżymy widelcem, siekamy i dodajemy cebulę i kolendrę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3 Doprawioną masę formujemy w burgery i układamy na papierze do pieczenia. Uformowane burgery skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, przez około 25-30 minut.
4 Przygotowujemy salsę. Siekamy w drobną kostkę mango, ogórka, pomidora, czerwoną cebulę i kolendrę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i skrapiamy oliwą, oprawiamy solą, pieprzem.
5 Gotowe burgery przekładamy na talerz, na burgera nakładamy salsę, obok bataty. Smacznego!

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę
To też może Ci zasmakować