Soczewica a la jajecznica z pomidorami i pieczywem

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Soczewica a la jajecznica z pomidorami i pieczywem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

321 kcal Kalorie
16 g Białko
2 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
388 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
4
łyżki soczewicy zielonej
40 g
2
kromki chleba żytniego
60 g
1
sztuka pomidora
160 g
1
łyżeczka kurkumy
2 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

321 kcal Kalorie
16 g Białko
2 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
388 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Soczewicę gotujemy, do momentu, aż będzie miękka, odlewamy wodę.

2

Do rondelka przekładamy soczewicę, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kurkumę oraz trochę wody. Gotujemy, aż soczewica się częściowo rozpadnie.

3

Pomidora i szczypiorek kroimy i układamy na talerzu, obok soczewicy. Podajemy z chlebem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?