
Soczewica a la jajecznica z pomidorami i pieczywem

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
321
kcal
Kalorie
16
g
Białko
2
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
388
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
40 g
|
soczewicy zielonej
|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
łyżeczka kurkumy
2 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
321
kcal
Kalorie
16
g
Białko
2
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
388
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Soczewicę gotujemy, do momentu, aż będzie miękka, odlewamy wodę.
2
Do rondelka przekładamy soczewicę, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kurkumę oraz trochę wody. Gotujemy, aż soczewica się częściowo rozpadnie.
3
Pomidora i szczypiorek kroimy i układamy na talerzu, obok soczewicy. Podajemy z chlebem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
