
Spaghetti z pesto

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
484
kcal
Kalorie
20
g
Białko
25
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
46
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
2
porcje makaronu spaghetti
100 g
2
garści rukoli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
garści orzechów nerkowca
15 g
1
porcja sera grana padano
25 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
1
sztuka suszonego pomidora
20 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
484
kcal
Kalorie
20
g
Białko
25
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
46
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
2
Przygotowujemy pesto. Blendujemy rukolę, oliwę, orzechy, ser grana padano i czosnek.
3
Makaron po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy w ganku z niewielką ilością wody, w której się gotował.
4
Do garnka z makaronem dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.
5
Makaron wykładamy na talerz. Na spaghetti układamy kawałki porwanej mozzarelli i pokrojonego na kawałki suszonego pomidora oraz pomidorki koktajlowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
