Spaghetti z pesto

5 min
8 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,60/5
(z 5 ocen)
Spaghetti z pesto
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

484,0 kcal Kalorie
20,0 g Białko
25,1 g Tłuszcze
39,6 g Węglowodany
46,4 mg Sód
6,9 g Błonnik

Składniki
2
porcje makaronu spaghetti express
100 g
2
garści rukoli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
garści orzechów nerkowca
15 g
1
porcja sera grana padano
25 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
1
sztuka suszonego pomidora
20 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

484,0 kcal Kalorie
20,0 g Białko
25,1 g Tłuszcze
39,6 g Węglowodany
46,4 mg Sód
6,9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

2

Przygotowujemy pesto. Blendujemy rukolę, oliwę, orzechy, ser grana padano i czosnek.

3

Makaron po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy w ganku z niewielką ilością wody, w której się gotował.

4

Do garnka z makaronem dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.

5

Makaron wykładamy na talerz. Na spaghetti układamy kawałki porwanej mozzarelli i pokrojonego na kawałki suszonego pomidora oraz pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?