Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Smażone rzodkiewki z kanapkami

Smażone rzodkiewki z kanapkami

Twarożek z rzodkiewką i chlebem? Śniadaniowa klasyka! Ale jeśli masz ochotę na jej mały upgrade, to polecamy nasz przepis na smażone rzodkiewki z kanapkami. Sekretem tej prostej potrawy są specjalnie przygotowane rzodkiewki – usmażone na oliwie, z czosnkiem, kolendrą i sezamem. Dzięki temu tradycyjny śniadaniowy twarożek zyskuje zupełnie nowy wymiar. Efekt? Posiłek, któremu trudno się oprzeć. Koniecznie wypróbuj, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

15 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Smażone rzodkiewki z kanapkami
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

542 kcal Kalorie
35 g Białko
25 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
3800 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
0,5
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Rzodkiewki:

8
sztuk rzodkiewek
120 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
garści kolendry świeżej
2 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki papryki ostrej suszonej
1,5 g
2
łyżeczki sezamu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

542 kcal Kalorie
35 g Białko
25 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
3800 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Twaróg rozdrabniamy widelcem i łączymy z jogurtem. Dodajemy sól, pieprz oraz szczypiorek, dokładnie mieszamy.

2

Rzodkiewki myjemy i przecinamy na połówki.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną kolendrę oraz sezam, podsmażamy przez minutę. Następnie dodajemy rzodkiewki, posypujemy przyprawami, smażymy przez ok. 5 minut, dokładnie mieszamy.

4

Gotowe rzodkiewki przekładamy do miseczki i zjadamy z kanapkami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.