Kanapka z tofu twarożkiem

Czy wiesz, że tofu to nie tylko zamiennik twarogu, ale wręcz jego…lepsza wersja? Serio! Z tej dwójki to tofu jest lepszym źródłem wapnia i białka. A do tego zawiera 2 składniki, których w twarogu nie znajdziesz — żelazo i błonnik. Właśnie dlatego nasza kanapka z tofu twarożkiem jest świetnym wyborem na sycące, zdrowe śniadanie. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapka z tofu twarożkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

402 kcal Kalorie
17 g Białko
16 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
961 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bułek grahamek
160 g
1,2
łyżki serka śmietankowego
30 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
3
sztuki ogórków kiszonych
150 g
1
sztuka pomidora
160 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

402 kcal Kalorie
17 g Białko
16 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
961 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy serkiem śmietankowym.

2

Tofu przekładamy do miseczki, dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem.

3

Ogórki drobno siekamy. Dodajemy do twarożku, mieszamy.

4

Bułkę smarujemy twarożkiem, jemy z pomidorem i posiekanym szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?