Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z komosy ryżowej, ciecierzycy i buraków

Sałatka z komosy ryżowej, ciecierzycy i buraków

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,20/5
(z 5 ocen)
Sałatka z komosy ryżowej, ciecierzycy i buraków
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

512 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1025 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
50 g
 komosy ryżowej
100 g
 ciecierzycy konserwowej
1
sztuka ugotowanego buraka
100 g
50 g
 rukoli
15 g
 pestek dyni
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki natki pietruszki
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

512 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1025 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Gotujemy komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy komosę do ostygnięcia.

2

Odsączamy ciecierzycę z zalewy, dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na chwilę do osuszenia.

3

Ugotowane buraki kroimy w drobną kostkę. Buraki kupujemy już ugotowane. Jeśli chcemy skorzystać z surowych buraków, należy je wcześniej ugotować lub upiec do miękkości.

4

W dużej misce łączymy rukolę, komosę ryżową, ciecierzycę i buraki.

5

Sok z cytryny mieszamy z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Następnie mieszanką skrapiamy sałatkę.

6

Wierzch sałatki posypujemy pestkami dyni.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.