
Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
443
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
293
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
2
kromki chleb pszennego
60 g
2
garści truskawek
140 g
2
sztuki buraków
200 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
2
łyżeczki miodu
24 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
2
łyżki octu balsamicznego
12 g
1
opakowanie sera camembert
120 g
3
garści szpinaku
75 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
443
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
293
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Chleb pszenny kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się zarumienią i będą chrupiące.
2
Buraki i ser pleśniowy kroimy w kostkę.
3
W miseczce mieszamy ocet balsamiczny, miód, musztardę i oliwę z oliwek oraz pogniecione lub zblendowane truskawki.
4
W misce mieszamy pokrojonego buraka ze szpinakiem. Przekładamy na talerz. Na wierzch układamy ser pleśniowy, polewamy sosem i posypujemy grzankami.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
