Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami

Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami

Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami — brzmi jak z najlepszej restauracji, czyż nie? Szpinak, ser pleśniowy i buraki to jednak nie wszystko — bo w tej pysznej sałatce znajdziesz też miodowo-musztardowy sos i…truskawki! Obiecujemy niezapomniane doznania smakowe. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Low carb Low carb
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

413 kcal Kalorie
17 g Białko
20 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
813 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleb
60 g
2
sztuki buraków ugotowanych
200 g
1
opakowanie sera camembert
120 g
2
łyżki octu balsamicznego
12 g
2
łyżeczki miodu
24 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
140 g
 truskawek
75 g
 szpinaku

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

413 kcal Kalorie
17 g Białko
20 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
813 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Chleb kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, skrapiamy oliwą i dodajemy na patelnie. Zdejmujemy kiedy się zarumieni i będzie chrupiący.

2

Buraki (możemy użyć już ugotowanych ze sklepu) i ser pleśniowy kroimy w kostkę.

3

W miseczce mieszamy ocet balsamiczny, miód, musztardę i oliwę z oliwek oraz pogniecione lub zblendowane truskawki.

4

W misce mieszamy pokrojonego buraka ze szpinakiem. Przekładamy na talerz. Na wierzch układamy ser pleśniowy, polewamy sosem i posypujemy grzankami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?