Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym, burakami i grzankami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Low carb Low carb
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

443 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
293 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleb pszennego
60 g
2
garści truskawek
140 g
2
sztuki buraków
200 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
2
łyżeczki miodu
24 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
2
łyżki octu balsamicznego
12 g
1
opakowanie sera camembert
120 g
3
garści szpinaku
75 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

443 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
293 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Chleb pszenny kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się zarumienią i będą chrupiące.

2

Buraki i ser pleśniowy kroimy w kostkę.

3

W miseczce mieszamy ocet balsamiczny, miód, musztardę i oliwę z oliwek oraz pogniecione lub zblendowane truskawki.

4

W misce mieszamy pokrojonego buraka ze szpinakiem. Przekładamy na talerz. Na wierzch układamy ser pleśniowy, polewamy sosem i posypujemy grzankami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?