sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i i orzechami

Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i i orzechami

30 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
1
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

500.2 kcal

Kalorie

19.2 g

Białko

20.9 g

Tłuszcze

53.5 g

Węglowodany

2257.5 mg

Sód

4.8 g

Błonnik
Składniki
0.5 porcji makaronu ryżowego 50 g
0.5 opakowania tofu 85 g
2 łyżeczki oleju 10 g
1 sztuka ogórka 150 g
1 sztuka marchewki 45 g
0.3 garści orzechów ziemnych 10 g
1.5 łyżki kiełków soi 22 g
1 łyżka sosu sojowego ciemnego 10 g
3 łyżki sosu sojowego 30 g
0.2 szklanki wody 50 g
3.5 łyżki soku z cytryny 21 g
1 łyżka ksylitolu 15 g
2 garści swieżej kolendry 2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

500.2

Kalorie

19.2 g

Białko

20.9 g

Tłuszcze

53.5 g

Węglowodany

2257.5 mg

Sód

4.8 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2 Tofu kroimy w kostkę, marchewkę i ogórka kroimy w drobne paski.
3 Orzechy prażymy na patelni, tofu polewamy łyżką sosu sojowego i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach.
4 Łączymy ze sobą składniki sosu: sos sojowy, woda, sok z cytryny, ksylitol.
5 W misce układamy makaron, pokrojone warzywa, kiełki, całość posypujemy prażonymi orzechami, pieczonym tofu, posiekaną kolendrą i polewamy sosem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować