
Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i i orzechami

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
511
kcal
Kalorie
20
g
Białko
22
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
1710
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
0,5
porcji makaronu ryżowego
50 g
0,5
opakowania tofu naturalnego
90 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka marchewki
45 g
0,3
garści orzechów ziemnych
10 g
1,5
łyżki kiełków soi
22 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
0,2
szklanki wody
50 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
0,5
garści swieżej kolendry
2 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
511
kcal
Kalorie
20
g
Białko
22
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
1710
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Tofu kroimy w kostkę, marchewkę i ogórka kroimy w drobne paski.
3
Orzechy prażymy na patelni, tofu polewamy łyżką sosu sojowego i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach.
4
Łączymy ze sobą składniki sosu: sos sojowy, woda, sok z cytryny, ksylitol.
5
W misce układamy makaron, pokrojone warzywa, kiełki, całość posypujemy prażonymi orzechami, pieczonym tofu, posiekaną kolendrą i polewamy sosem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
