Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i i orzechami

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Sałatka z makaronem ryżowym, tofu, warzywami i i orzechami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
1710 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
0,5
porcji makaronu ryżowego
50 g
0,5
opakowania tofu naturalnego
90 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka marchewki
45 g
0,3
garści orzechów ziemnych
10 g
1,5
łyżki kiełków soi
22 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
0,2
szklanki wody
50 g
4
łyżki  soku z cytryny
24 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
0,5
garści swieżej kolendry
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
1710 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Tofu kroimy w kostkę, marchewkę i ogórka kroimy w drobne paski.

3

Orzechy prażymy na patelni, tofu polewamy łyżką sosu sojowego i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach.

4

Łączymy ze sobą składniki sosu: sos sojowy, woda, sok z cytryny, ksylitol.

5

W misce układamy makaron, pokrojone warzywa, kiełki, całość posypujemy prażonymi orzechami, pieczonym tofu, posiekaną kolendrą i polewamy sosem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?