Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

631 kcal Kalorie
38 g Białko
25 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
2341 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
opakowanie tuńczyka z puszki w sosie własnym
120 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
4
łyżeczki natka pietruszki (1 pęczek)
20 g
1
szczypta pieprzu czarnego mielonego
0,25 g
2
sztuki selera naciowego
90 g
4
łyżki kaparów
40 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

631 kcal Kalorie
38 g Białko
25 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
2341 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Seler naciowy myjemy i kroimy na małe kawałki.

2

Odcedzamy tuńczyka i przekładamy go do miski.

3

Do tuńczyka dodajemy pokrojony seler naciowy, kapary, majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystkie Składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

4

Przygotowaną sałatkę jemy z pieczywem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?