
Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
631
kcal
Kalorie
38
g
Białko
25
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
2341
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
opakowanie tuńczyka z puszki w sosie własnym
120 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
4
łyżeczki natka pietruszki (1 pęczek)
20 g
1
szczypta pieprzu czarnego mielonego
0,25 g
2
sztuki selera naciowego
90 g
4
łyżki kaparów
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
631
kcal
Kalorie
38
g
Białko
25
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
2341
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Seler naciowy myjemy i kroimy na małe kawałki.
2
Odcedzamy tuńczyka i przekładamy go do miski.
3
Do tuńczyka dodajemy pokrojony seler naciowy, kapary, majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystkie Składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
4
Przygotowaną sałatkę jemy z pieczywem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
