Sałatka ryżowa z szynką

Sałatka ryżowa z szynką

Nie wyobrażasz sobie sałatki bez majonezu? Nie musisz! Wystarczy ograniczyć jego ilość. U nas sałatka ryżowa z szynką zawiera tylko 2 łyżeczki majonezu. Na dodatek wymaga jedynie ugotowania ryżu i pokrojenia szynki oraz ogórka. Pełnię smaku zyskuje po dodaniu kukurydzy. Zawiera niezbędną ilość białka. Szybka i sycąca – taka jest nasza kolorowa sałatka!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka ryżowa z szynką
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

444 kcal Kalorie
18 g Białko
10 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
889 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu basmati
1
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
1
sztuka ogórka
150 g
10
plastrów szynki z kurczaka
100 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

444 kcal Kalorie
18 g Białko
10 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
889 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy.

3

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.