Sałatka nicejska

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,76/5
(z 29 ocen)
Sałatka nicejska
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
33 g Białko
17 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
958 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
1
garść oliwek czarnych
40 g
1
sztuka jajka
56 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
2,2
garści fasolki szparagowej
200 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
0,5
opakowania tuńczyka w sosie własnym
60 g
6
garści miksu sałat
150 g
0,4
sztuki czerwonej cebuli
40 g

Sos:

4
łyżki octu winnego
20 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
33 g Białko
17 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
958 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Jajka gotujemy na twardo, około 9 minut od zgotowania wody. Studzimy i obieramy jajka

2

Fasolkę gotujemy na parze

3

Ziemniaki gotujemy w wodzie do miękkości

4

Oliwki, pomidorki, cebulę kroimy.

5

Składniki sosu przekładamy do słoiczka i energicznie wstrząsamy do uzyskania jednolitego sosu

6

Ziemniaki i jajka kroimy w plasterki

7

Sałatę układamy z resztą składników na talerzu i polewamy sosem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?