
Sałatka nicejska

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
511
kcal
Kalorie
33
g
Białko
17
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
958
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
1
garść oliwek czarnych
40 g
1
sztuka jajka
56 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
2,2
garści fasolki szparagowej
200 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
0,5
opakowania tuńczyka w sosie własnym
60 g
6
garści miksu sałat
150 g
0,4
sztuki czerwonej cebuli
40 g
Sos:
4
łyżki octu winnego
20 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
511
kcal
Kalorie
33
g
Białko
17
g
Tłuszcze
59
g
Węglowodany
958
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Jajka gotujemy na twardo, około 9 minut od zgotowania wody. Studzimy i obieramy jajka
2
Fasolkę gotujemy na parze
3
Ziemniaki gotujemy w wodzie do miękkości
4
Oliwki, pomidorki, cebulę kroimy.
5
Składniki sosu przekładamy do słoiczka i energicznie wstrząsamy do uzyskania jednolitego sosu
6
Ziemniaki i jajka kroimy w plasterki
7
Sałatę układamy z resztą składników na talerzu i polewamy sosem
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
