Sałatka caprese z sosem bazyliowym i pieczywem

Przyszła pora na aromatyczne Włochy. Sałatka caprese z sosem bazyliowym i pieczywem sprawdzi się idealnie, kiedy masz dosłownie 10 minut na przygotowanie smacznego posiłku. Możesz ją zjeść na śniadanie lub kolację, a nawet zabrać ze sobą w pudełku do pracy. Czy Ty też kochasz takie proste i ekspresowe rozwiązania? Bo my bardzo. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka caprese z sosem bazyliowym i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

666 kcal Kalorie
35 g Białko
29 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
631 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1
sztuka sera mozzarella
120 g
2
sztuki pomidora
320 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
2
garści rukoli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
sztuka grahamki
80 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

666 kcal Kalorie
35 g Białko
29 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
631 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mozzarellę kroimy w plastry, a pomidory w ósemki.

2

Oliwę, czosnek, połowę rukoli i bazylii, sok z cytryny blendujemy i doprawiamy sola i pieprzem.

3

Mieszamy przygotowane składniki, dodajemy resztę rukoli i bazylii.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?