
Sałatka meksykańska

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
693
kcal
Kalorie
28
g
Białko
9
g
Tłuszcze
121
g
Węglowodany
561
mg
Sód
25
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
|
120 g
|
ananasa
|
200 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
2
|
sztuki papryki
340 g
|
1
|
sztuka papryczki chili
20 g
|
4
|
łyżeczki natki pietruszki
20 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu greckiego
100 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
693
kcal
Kalorie
28
g
Białko
9
g
Tłuszcze
121
g
Węglowodany
561
mg
Sód
25
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2
Ananasa, pora i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Papryczkę chili siekamy
3
Fasolę odsączamy i przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa, pora, chili i ugotowany makaron. Mieszamy
4
Polewamy jogurtem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
