
Sałatka meksykańska

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
692
kcal
Kalorie
28
g
Białko
9
g
Tłuszcze
118
g
Węglowodany
564
mg
Sód
25
g
Błonnik
Składniki
1
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
4
plastry ananasa
120 g
2
szklanki makaronu pełnoziarnistego
200 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
1
sztuka pora
140 g
2
sztuki papryki
340 g
1
sztuka papryczki chili
20 g
4
łyżeczki natki pietruszki
20 g
5
łyżek jogurtu greckiego
100 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
692
kcal
Kalorie
28
g
Białko
9
g
Tłuszcze
118
g
Węglowodany
564
mg
Sód
25
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2
Ananasa, pora i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Papryczkę chili siekamy
3
Fasolę odsączamy i przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa, pora, chili i ugotowany makaron. Mieszamy
4
Polewamy jogurtem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
