Sałatka meksykańska

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 3 ocen)
Sałatka meksykańska
Kategorie
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

692 kcal Kalorie
28 g Białko
9 g Tłuszcze
118 g Węglowodany
564 mg Sód
25 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
4
plastry ananasa
120 g
2
szklanki makaronu pełnoziarnistego
200 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
1
sztuka pora
140 g
2
sztuki papryki
340 g
1
sztuka papryczki chili
20 g
4
łyżeczki natki pietruszki
20 g
5
łyżek jogurtu greckiego
100 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

692 kcal Kalorie
28 g Białko
9 g Tłuszcze
118 g Węglowodany
564 mg Sód
25 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu

2

Ananasa, pora i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Papryczkę chili siekamy

3

Fasolę odsączamy i przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ananasa, pora, chili i ugotowany makaron. Mieszamy

4

Polewamy jogurtem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mieszamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?