Makaron azjatycki z jajkiem

Makaron azjatycki z jajkiem

Masz ochotę na szybki obiad inspirowany kuchnią dalekiego wschodu? Wypróbuj nasz makaron azjatycki z jajkiem…i zakochaj się w jego prostocie i niepowtarzalnym smaku. Wystarczy 6 składników i gotowe — obiecujemy, że będzie pysznie i sycąco. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,72/5
(z 121 ocen)
Makaron azjatycki z jajkiem
Kategorie
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

412 kcal Kalorie
16 g Białko
17 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
743 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
porcje mrożonki chińskiej
200 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
50 g
 makaronu chow mein

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

412 kcal Kalorie
16 g Białko
17 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
743 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mrożone warzywa. Smażymy przez ok. 10 min do rozmarznięcia.

3

Do warzyw dodajemy sos sojowy i rozmącone jajko. Energicznie mieszamy zawartość patelni i smażymy kolejne 3 minuty.

4

Do warzyw dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?