
Makaron azjatycki z jajkiem
Masz ochotę na szybki obiad inspirowany kuchnią dalekiego wschodu? Wypróbuj nasz makaron azjatycki z jajkiem…i zakochaj się w jego prostocie i niepowtarzalnym smaku. Wystarczy 6 składników i gotowe — obiecujemy, że będzie pysznie i sycąco. Smacznego!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
porcje mrożonki chińskiej
200 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
50 g
|
makaronu chow mein
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mrożone warzywa. Smażymy przez ok. 10 min do rozmarznięcia.
Do warzyw dodajemy sos sojowy i rozmącone jajko. Energicznie mieszamy zawartość patelni i smażymy kolejne 3 minuty.
Do warzyw dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
