Ryż na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem
Jadasz ryż tylko w wersji wytrawnej? Tym razem proponujemy Ci ryż na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem – jest słodziutki i aromatyczny. Dodatkowo świetnie nada się również dla dzieci. Jeśli nie chcesz tracić czasu na przygotowywanie 2 różnych posiłków, to będzie dla Was świetne rozwiązanie.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
ryżu basmati
|
2
|
szklanki mleka roślinnego
500 g
|
2
|
sztuki gruszki
260 g
|
2
|
sztuki jabłka
300 g
|
1
|
łyżka wegańskiej odżywki białkowej
35 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wsypujemy ryż, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy, aż ryż będzie miękki i będzie się sklejał.
Do miękkiego ryżu dodajemy odżywkę, pokrojone jabłko, gruszkę, cynamon i miód, a całość dokładnie mieszamy.
Gotowy ryż przekładamy do miski i posypujemy pokrojonymi orzechami.