budyń waniliowy na mleku roślinnym z sosem malinowym

Budyń waniliowy na mleku roślinnym z sosem malinowym

10 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
1
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

488.4 kcal

Kalorie

4.6 g

Białko

6.2 g

Tłuszcze

80.1 g

Węglowodany

202.8 mg

Sód

15.7 g

Błonnik
Składniki
2 szklanki mleka roślinnego 500 g
1 łyżka mąki ziemniaczanej 10 g
2.5 łyżki ksylitolu 38 g
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 g
3 garści malin 210 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

488.4

Kalorie

4.6 g

Białko

6.2 g

Tłuszcze

80.1 g

Węglowodany

202.8 mg

Sód

15.7 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 1. Do rondelka wlewamy mleko roślinne, ekstrakt waniliowy, ksylitol i całość gotujemy.
2 2. Do gotującego się mleka, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 50 ml wody. W trakcie dodawania mąki całość dynamicznie mieszamy i podgrzewamy do zgęstnienia.
3 3. Gotową gładką masę przelewamy do miseczki.
4 4. Nagrzewamy rondel wrzucamy do niego maliny, wlewamy trochę wody i całość gotujemy. Rozgotowane maliny miksujemy (zmiksowane maliny możemy przetrzeć na sitku, aby pozbyć się pestek).
5 5. Budyń polewamy sosem malinowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować