Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Budyń waniliowy z sosem malinowym

Budyń waniliowy z sosem malinowym

Czy wiesz, że eliminując z diety mleko i jego przetwory, nie musisz rezygnować z klasycznego deseru mlecznego, jakim jest budyń? Żeby się o tym przekonać, koniecznie wypróbuj nasz przepis na budyń waniliowy na mleku roślinnym z sosem malinowym! Przygotowany według poniższych wskazówek deser, idealnie sprawdzi się jako wegański podwieczorek, którego smak właściwie nie różni się od znanego nam z dzieciństwa smaku budyniu.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 4 ocen)
Budyń waniliowy z sosem malinowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

478 kcal Kalorie
4 g Białko
6 g Tłuszcze
105 g Węglowodany
202 mg Sód
16 g Błonnik

Składniki
2
szklanki mleka roślinnego
500 g
4
łyżki mąki ziemniaczanej
40 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g
2
łyżeczki ekstraktu waniliowego
6 g
210 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

478 kcal Kalorie
4 g Białko
6 g Tłuszcze
105 g Węglowodany
202 mg Sód
16 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do rondelka wlewamy mleko roślinne, ekstrakt waniliowy, erytrol i całość gotujemy.

2

Do gotującego się mleka, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 50 ml wody. W trakcie dodawania mąki całość dynamicznie mieszamy i podgrzewamy do zgęstnienia.

3

Gotową gładką masę przelewamy do miseczki.

4

Nagrzewamy rondel, wrzucamy do niego maliny, wlewamy trochę wody i całość gotujemy. Rozgotowane maliny miksujemy (zmiksowane maliny możemy przetrzeć na sitku, aby pozbyć się pestek).

5

Budyń polewamy sosem malinowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.