Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym

Jak wykonać idealny batonik w wersji “fit”? Nasz przepis na owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym pozwoli Ci znaleźć odpowiedź na tak postawione pytanie! Wystarczy, że wysokobłonnikowe płatki owsiane połączysz ze słodkim miodem, chrupiącymi orzechami i kremowym masłem orzechowym…i gotowe! Perfekcyjna, zdrowa przekąska jest w zasięgu Twojej ręki!

5 min
Czas przygotowania
125 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

389 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
64 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
3
łyżki płatków owsianych błyskawicznych
30 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
0,3
garści mieszanych orzechów
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

389 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
64 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

2

Formę wykładamy papierem lub folia spożywczą i na nią wykładamy naszą masę na batoniki.

3

Chłodzimy około 2 godziny. Całość kroimy na batoniki.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?