
Roladki z łososiem i szpinakiem
Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
250 g
|
łososia świeżego
|
2,5
|
łyżki serka kanapkowego
60 g
|
30 g
|
szpinaku
|
1
|
łyżeczka rozmarynu
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
sztuki ciasta naleśnikowego
270 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Nagrzewamy piekarnik do 180°C, tryb góra-dół (lub 170°C z termoobiegiem).
Rybę doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem według własnego uznania. Następnie skrapiamy rybę sokiem z cytryny. Zawijamy łososia w folię aluminiową i odkładamy na 5 minut.
Wkładamy łososia do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, aż ryba będzie miękka i łatwo się rozdzielała na kawałki. Po upieczeniu odstawiamy na chwilę do lekkiego przestudzenia, a następnie rozdrabniamy na małe kawałki.
Naleśniki robimy według przepisu https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/
Na każdy usmażony naleśnik nakładamy serek śmietankowy, układamy rozdrobnioną rybę i szpinak.
Zwijamy w roladki i kroimy na połówki lub mniejsze kawałki.
Pyszne i szybkie do zrobienia naleśniki z łososiem i szpinakiem
Szukasz łatwego przepisu na lunch lub kolację? Mamy coś dla Ciebie! To naleśniki ze szpinakiem i łososiem, które idealnie sprawdzą się również na diecie redukcyjnej, przede wszystkim dzięki wysokiej zawartości białka (19 gramów w porcji). Do tego są bardzo smaczne, dlatego polecamy je również dzieciom.
Roladki ze szpinakiem i łososiem uwielbiane przez naszych Podopiecznych
W Respo stawiamy na łatwe i szybkie przepisy, z którymi poradzą sobie nawet najbardziej zajęte osoby. Naleśniki z łososiem i szpinakiem zdecydowanie spełniają to kryterium. Po przygotowaniu większej ilości naleśników, możesz podać je, z czym tylko chcesz i co aktualnie masz w lodówce. Co prawda w tym przepisie polecamy łososia i szpinak, ale mogą być to również inne, wytrawne dodatki. Proste? Proste!