Proteinowy budyń jaglany
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
400
kcal
Kalorie
26
g
Białko
11
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
277
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
40 g
|
kaszy jaglanej
|
0,4
|
szklanki wody
100 g
|
0,6
|
szklanki mleka 1,5%
150 g
|
2
|
łyżki odżywki
20 g
|
4
|
łyżeczki erytrolu
20 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
0,2
|
sztuki czekolady gorzkiej
15 g
|
50 g
|
truskawek
|
1
|
garść mięty
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
400
kcal
Kalorie
26
g
Białko
11
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
277
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Kaszę zalewamy mlekiem i wodą, gotujemy aż zgęstnieje.ok 15 min.
2
Dodajemy odżywkę i erytrol a następnie blendujemy na gładką masę.
3
Przelewamy do miseczki dodajemy pokruszoną czekoladę do środka tak aby zatopiła się w puddingu, na wierzch dodajemy świeże owoce, posypujemy cynamonem i dekorujemy miętą.