Jaglany krem czekoladowy z wiśniami

Jaglany krem czekoladowy z wiśniami

Wiśnie + czekolada = połączenie idealne? Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi „tak”, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jaglany krem czekoladowy z wiśniami. Potrzebujesz jedynie 5 składników, 15 minut i gotowe — możesz cieszyć się głębokim smakiem i kremową konsystencją. Daj się uwieść, a obiecujemy, że deser zagości w Twoim jadłospisie już na stałe!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,75/5
(z 8 ocen)
Jaglany krem czekoladowy z wiśniami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

327 kcal Kalorie
11 g Białko
6 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
76 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1,5
szklanki napoju sojowego
400 g
6
łyżek płatków jaglanych
60 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
300 g
 wiśni
1,5
łyżki kakao
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

327 kcal Kalorie
11 g Białko
6 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
76 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Do rondelka wlewamy mleko roślinne i zagotowujemy.

2

Do gotującego się mleka dodajemy płatki jaglane, ksylitol, kakao i gotujemy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż płatki zmiękną, a całość zgęstnieje. W razie potrzeby dolewamy wodę.

3

Gotowe płatki miksujemy.

4

Krem przekładamy do miseczki i posypujemy drylowanymi wiśniami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?