Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

15 min
Czas przygotowania
65 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,68/5
(z 268 ocen)
Brownie z kaszy jaglanej
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

212 kcal Kalorie
5 g Białko
12 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
155 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
200 g
 kaszy jaglanej
4
łyżki kakao
40 g
1
sztuka banana
120 g
12
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
2,5
łyżeczki miodu
30 g
1
łyżeczka sody
5 g

Na wierzch:

50 g
 orzechów włoskich

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

212 kcal Kalorie
5 g Białko
12 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
155 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem. Przepłukaną kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

3

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy.

4

Całość wylewamy do foremki (keksówka) posmarowanej olejem.

5

Górę ciasta posypujemy orzechami.

6

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut.

7

Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.