Brownie z kaszy jaglanej

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

15 min
Czas przygotowania
65 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,72/5
(z 187 ocen)
Brownie z kaszy jaglanej
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

209 kcal Kalorie
5 g Białko
11 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
155 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
2
szklanki kaszy jaglanej
200 g
10
łyżek kakao
40 g
1
sztuka banana
120 g
12
łyżeczek oleju kokosowego
60 g
2,5
łyżeczki miodu
30 g
1
łyżeczka sody
5 g
1,7
garści orzechów włoskich
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

209 kcal Kalorie
5 g Białko
11 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
155 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem. Przepłukaną kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu

2

Olej kokosowy rozpuszczamy

3

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy

4

Całość wylewamy do foremki posmarowanej olejem kokosowym

5

Górę ciasta posypujemy orzechami

6

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut

7

Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki

8

Po wyjęciu z lodówki cieszymy się pysznym brownie. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?