![Brownie z fasoli z wiśniami i bananem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/16083803/004A5821m.jpg)
Brownie z fasoli z wiśniami i bananem
Czy wiesz, że fasola to idealny dodatek do deserów? Naprawdę! A nasze brownie z fasoli z wiśniami i bananem jest na to dowodem. Takie ciasto jest nie tylko pożywne i pyszne, ale także w 100% wegańskie — i perfekcyjne dla osób będących na diecie. Spróbuj koniecznie!
![Brownie z fasoli z wiśniami i bananem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/16083756/brownie.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez nabiału](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Low kcal](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowkcal.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6,5
|
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g
|
8
|
łyżeczek oleju rzepakowego
40 g
|
240 g
|
fasoli czerwonej konserwowej
|
2
|
łyżki kakao
20 g
|
2
|
łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
10 g
|
0,5
|
sztuki czekolady gorzkiej
50 g
|
300 g
|
wiśni
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
|
0,4
|
szklanki mleka roślinnego
100 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
15
|
łyżeczek erytrol
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, kakao i erytrol mieszamy w misce.
Siemię lniane zalewamy 50 ml wrzącej wody.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę odcedzamy, dodajemy mleko, olej, siemię, rozpuszczoną czekoladę, banana i całość blendujemy.
Łączymy składniki suche i mokre. Dodajemy wiśnie, mieszamy.
Ciasto wykładamy na blaszkę 20×20.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w trybie góra-dół przez 30 minut.
Smacznego!