Brownie z fasoli z wiśniami i bananem

Brownie z fasoli z wiśniami i bananem

Czy wiesz, że fasola to idealny dodatek do deserów? Naprawdę! A nasze brownie z fasoli z wiśniami i bananem jest na to dowodem. Takie ciasto jest nie tylko pożywne i pyszne, ale także w 100% wegańskie — i perfekcyjne dla osób będących na diecie. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,03/5
(z 34 ocen)
Brownie z fasoli z wiśniami i bananem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

205 kcal Kalorie
5 g Białko
9 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
151 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
6,5
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g
8
łyżeczek oleju rzepakowego
40 g
240 g
 fasoli czerwonej konserwowej
2
łyżki kakao
20 g
2
łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
10 g
0,5
sztuki czekolady gorzkiej
50 g
300 g
 wiśni
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
0,4
szklanki mleka roślinnego
100 g
1
sztuka banana
120 g
1
szczypta soli
0,25 g
15
łyżeczek erytrol
75 g
1,5
łyżeczki cynamonu
6 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

205 kcal Kalorie
5 g Białko
9 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
151 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, kakao, cynamon i erytrol mieszamy w misce.

2

Siemię lniane zalewamy 50 ml wrzącej wody.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę odcedzamy, dodajemy mleko, olej, siemię, rozpuszczoną czekoladę, banana i całość blendujemy.

4

Łączymy składniki suche i mokre.

5

Ciasto wykładamy na blaszkę 20×20.

6

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w trybie góra-dół przez 30 minut.

7

Na gotowe, ostudzone ciasto układamy wiśnie (można wiśnie podgrzać z rondelku z odrobiną wody, aż rozpadną się na mus i podać z musem).

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.