Proteinowy budyń jaglany
Rozgrzewający i sycący proteinowy budyń jaglany to przepis idealny na słodkie śniadanie, kolację lub potreningową przekąskę. Jego przygotowanie jest banalnie proste – kaszę wystarczy ugotować, dodać odżywkę białkową, erytrytol i zblendować. Charakter budyniu dodatkowo podkręca trio cynamonu, czekolada i truskawki, które nadaje potrawie słodyczy. Danie bogate jest nie tylko w białko, ale również w błonnik pokarmowy, żelazo, magnez i witaminy z grupy B. Ta słodka potrawa z pewnością na długo zapewni Ci sytość i zaspokoi Twój apetyt na “coś słodkiego”. Koniecznie wypróbuj, smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
40 g
|
kaszy jaglanej
|
0,4
|
szklanki wody
100 g
|
0,6
|
szklanki mleka 1,5%
150 g
|
2
|
łyżki odżywki
20 g
|
4
|
łyżeczki erytrolu
20 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
0,2
|
sztuki czekolady gorzkiej
15 g
|
50 g
|
truskawek
|
1
|
garść mięty
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę zalewamy mlekiem i wodą, gotujemy aż zgęstnieje.ok 15 min.
Dodajemy odżywkę i erytrol a następnie blendujemy na gładką masę.
Przelewamy do miseczki dodajemy pokruszoną czekoladę do środka tak aby zatopiła się w puddingu, na wierzch dodajemy świeże owoce, posypujemy cynamonem i dekorujemy miętą.