Pizza z krewetkami

Pizza z krewetkami

Nie umiesz wybrać między ulubioną pizzą a owocami morza? Wybierz…oba! Nasza pizza z krewetkami to świetny pomysł na obiad dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Ten zdrowy fast food smakuje niczym nadmorskie wakacje na Południu Europy – a dodatkowo dostarcza takich składników odżywczych jak selen, cynk czy wapń. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pizza z krewetkami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

463 kcal Kalorie
28 g Białko
21 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
568 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
sztuka placka pszennego Piadin
120 g

sos:

0,1
opakowania passaty pomidorowej
60 g
1
łyżeczka oregano
3 g

dodatki:

100 g
 krewetek
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki czosnku granulowanego
1,5 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
sztuka sera mozzarella
120 g
14
sztuk oliwek czarnych
42 g
50 g
 rukoli

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

463 kcal Kalorie
28 g Białko
21 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
568 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Oczyszczone krewetki podsmażamy na rozgrzanej oliwie (krewetki możemy kupić już ugotowane i obrane, mrożone). Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, czosnek, papryka).

2

Passatę mieszamy z oregano.

3

Piadine smarujemy sosem, układamy dodatki (krewetki, oliwki, poszarpaną mozzarellę).

4

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, tryb góra – dół przez około 10 minut.

5

Przed podaniem posypujemy rukolą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.