Pizza na spodzie z tortilli

Pizza na spodzie z tortilli

Pizza na diecie? I to taka, której przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut? Z Respo nie ma rzeczy niemożliwych – pizza na spodzie z tortilli poleca się na obiad! Przepis na wykwintną pizzę z serem pleśniowym, gruszką i orzechami zachwyca w swojej prostocie – wszystkie składniki wystarczy ułożyć na gotowej tortilli. Brzmi świetnie, prawda? Koniecznie wypróbuj – smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)
Pizza na spodzie z tortilli
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

488 kcal Kalorie
20 g Białko
26 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
844 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilli
60 g
0,1
opakowania passaty
40 g
0,3
opakowania sera z niebieską pleśnią
30 g
0,5
sztuki gruszki
65 g
2
plastry szynki parmeńskiej
30 g
10 g
 orzechów włoskich

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

488 kcal Kalorie
20 g Białko
26 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
844 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Tortillę smarujemy passatą.

2

Nakładamy pokrojony ser.

3

Gruszkę kroimy w cienkie plastry i nakładamy na ser.

4

Tortillę przedkładamy na zimną patelnię, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na średnim ogniu, aż ser się rozpuści. Możemy też podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (tryb góra-dół) do rozpuszczenia sera.

5

Na gotową tortillę nakładamy szynkę i orzechy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?