
Pasta jajeczna
Szybka w przygotowaniu pasta jajeczna jest idealna do kanapek. Sprawdza się na śniadanie i kolację, również dla dzieci. Zobacz przepis bez majonezu.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
417
kcal
Kalorie
34
g
Białko
16
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
991
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
opakowanie serka wiejskiego light
150 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
417
kcal
Kalorie
34
g
Białko
16
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
991
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Gotujemy jajka na twardo. Następnie obieramy je i rozgniatamy widelcem.
2
Dodajemy serek wiejski, oliwę i posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3
Podajemy z pomidorkami koktajlowymi oraz chlebem razowym.