Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Szybka w przygotowaniu pasta jajeczna jest idealna do kanapek. Sprawdza się na śniadanie i kolację, również dla dzieci. Zobacz przepis bez majonezu.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,99/5
(z 124 ocen)
Pasta jajeczna
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

417 kcal Kalorie
34 g Białko
16 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
991 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
1
opakowanie serka wiejskiego light
150 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

417 kcal Kalorie
34 g Białko
16 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
991 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Gotujemy jajka na twardo. Następnie obieramy je i rozgniatamy widelcem.

2

Dodajemy serek wiejski, oliwę i posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Podajemy z pomidorkami koktajlowymi oraz chlebem razowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera