Owsianka z figami
Figi kuszą ze sklepowej półki, ale nie wiesz, do czego je wykorzystać? Nasza owsianka z figami spieszy z pomocą! Wystarczy 6 składników, aby przygotować tę pyszną potrawę pełną błonnika, wapnia i magnezu. Jej sekret? Smakowite połączenie kwaskowatych fig z kremowym masłem orzechowym. Po prostu palce lizać!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
559
kcal
Kalorie
37
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
225
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
1
|
sztuka fig
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
559
kcal
Kalorie
37
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
225
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Płatki owsiane z erytrolem gotujemy na mleku. Możemy również zalać płatki ciepłym mlekiem i odstawić na 10 minut.
2
Płatki przekładamy do miski. Do przestudzonej owsianki dodajemy skyr, dokładnie mieszamy.
3
Do owsianki dodajemy masło orzechowe oraz pokrojone figi.