Owsianka z figami

Owsianka z figami

Figi kuszą ze sklepowej półki, ale nie wiesz, do czego je wykorzystać? Nasza owsianka z figami spieszy z pomocą! Wystarczy 6 składników, aby przygotować tę pyszną potrawę pełną błonnika, wapnia i magnezu. Jej sekret? Smakowite połączenie kwaskowatych fig z kremowym masłem orzechowym. Po prostu palce lizać!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
1,00/5
(z 1 ocen)
Owsianka z figami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

559 kcal Kalorie
37 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
225 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
szklanka mleka
250 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
1
sztuka fig
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

559 kcal Kalorie
37 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
225 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki owsiane z erytrolem gotujemy na mleku. Możemy również zalać płatki ciepłym mlekiem i odstawić na 10 minut.

2

Płatki przekładamy do miski. Do przestudzonej owsianki dodajemy skyr, dokładnie mieszamy.

3

Do owsianki dodajemy masło orzechowe oraz pokrojone figi.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.