Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Meksykańska sałatka z mięsem mielonym z indyka

Meksykańska sałatka z mięsem mielonym z indyka

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Meksykańska sałatka z mięsem mielonym z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
36 g Białko
23 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
504 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
80 g
 sałaty lodowej
150 g
 mięsa mielonego z indyka
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
50 g
 fasoli czerwonej konserwowej
0,2
opakowania kukurydzy konserwowej
50 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
1
łyżka sosu ostrygowego
10 g
1
łyżeczka kuminu
5 g
0,2
sztuki papryczki chilli
3 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g

Dressing:

2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,1
szklanki wody
15 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
2
łyżki soku z limonki
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
36 g Białko
23 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
504 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy mięso mielone i smażymy przez ok. 10 minut do momentu, aż przestanie być widoczny różowy kolor mięsa. W czasie smażenia doprawiamy mięso sosem ostrygowym, papryczką chilli i kuminem. Po usmażeniu pozostawiamy mięso do przestygnięcia.

2

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki.

3

W miseczce mieszamy składniki dressingu.

4

Na talerzu układamy sałatę, fasolę, kukurydzę oraz pomidorki. Na wierzchu kładziemy przestygnięte mięso mielone.

5

Na koniec polewamy sałatkę przygotowanym dressingiem. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.