![Sałatka tex-mex](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/27140535/Salatka-meksykanska.jpg)
Sałatka tex-mex
Nasza sałatka tex-mex to prawdziwa fiesta smaków! Połączenie mięsa, tortilli i warzyw z hummusem zabierze Cię w prawdziwą kulinarną podróż. Każdy kęs to festiwal smaków, który sprawdzi się o każdej porze roku!
![Sałatka tex-mex](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/27140523/salatka-mek.png)
Kategorie
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez nabiału](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
404
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
429
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
120 g
|
fasoli czerwonej konserwowej
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
0,5
|
garści świeżej kolendry
2 g
|
2
|
łyżki soku z limonki
12 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
404
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
429
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Mięso kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie.
2
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
3
Paprykę, awokado kroimy w kostkę.
4
Na talerzu układamy: mięso i warzywa. Skrapiamy sokiem z limonki. Posypujemy posiekaną kolendrą.