Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

383 kcal Kalorie
17 g Białko
9 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1226 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania ciecierzycy
120 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
łyżeczka koperku świeżego
4 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
garści szpinaku świeżego
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

383 kcal Kalorie
17 g Białko
9 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1226 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy odcedzoną ciecierzycę z puszki i przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką oraz skrapiamy oliwą.

2

Przyprawione ziemniaki z ciecierzycą układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180*C przez 30 minut tryb termoobieg, aż ziemniaki będą miękkie i rumiane.

3

Siekamy koperek i szczypiorek. Upieczone warzywa mieszamy ze szpinakiem, posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?