
Sałatka z ciecierzycy, ziemniaków i szpinaku

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
383
kcal
Kalorie
17
g
Białko
9
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
1226
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
opakowania ciecierzycy
120 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
2
|
sztuki ziemniaków
140 g
|
1
|
łyżeczka koperku świeżego
4 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
2
|
garści szpinaku świeżego
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
383
kcal
Kalorie
17
g
Białko
9
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
1226
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy odcedzoną ciecierzycę z puszki i przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką oraz skrapiamy oliwą.
2
Przyprawione ziemniaki z ciecierzycą układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180*C przez 30 minut tryb termoobieg, aż ziemniaki będą miękkie i rumiane.
3
Siekamy koperek i szczypiorek. Upieczone warzywa mieszamy ze szpinakiem, posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
