Kurczak na parze z awokado, granatem i pieczywem
To będzie prawdziwy hit w Twojej kuchni. Kurczak na parze z awokado, granatem i pieczywem to prawdziwa mieszanka aromatów i smaków. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne?
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
4
|
łyżki nasion granatu
60 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
8
|
łyżek soku z cytryny
48 g
|
0,5
|
łyżki sosu sriracha
5 g
|
1
|
garść kolendry
4 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
kromki chleb żytniego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Gotujemy na parze.
Awokado, czosnek, cebulę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sos sriracha, sól, pieprz i blendujemy na gładką masę.
Obieramy owoc granatu i opiekamy pieczywo.
Pieczywo smarujemy pastą z awokado, układamy kurczaka. Posypujemy nasionami granatu i posiekaną kolendrą.