Kanapka z jajecznicą i awokado

10 min
15 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,46/5
(z 39 ocen)
Kanapka z jajecznicą i awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

424,3 kcal Kalorie
17,3 g Białko
24,8 g Tłuszcze
35,2 g Węglowodany
678,3 mg Sód
7,5 g Błonnik

Składniki
1
sztuka bułki pełnoziarnistej
80 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
2
łyżeczki masła
10 g
1
sztuka awokado
140 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

424,3 kcal Kalorie
17,3 g Białko
24,8 g Tłuszcze
35,2 g Węglowodany
678,3 mg Sód
7,5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem

2

Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka, mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji

3

Bułkę kroimy na pół, obieramy awokado, kroimy i układamy na bułkach. Rozgniatamy widelcem

4

Na jedną połówkę przekładamy jajecznicę, układamy na niej pomidorki i przykrywamy drugą częścią bułki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?