Bułeczki śniadaniowe

Lubisz pieczywo i nie wyobrażasz sobie bez niego porannego posiłku? Proponuję Ci pyszne, pachnące bułeczki śniadaniowe, a przede wszystkim zdrowe. Z przepisu mogą skorzystać wszystkie osoby, nawet te będące na diecie redukcyjnej.

10 min
40 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,23/5
(z 43 ocen)
Bułeczki śniadaniowe
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

438,1 kcal Kalorie
60,7 g Białko
17,0 g Tłuszcze
7,0 g Węglowodany
418,3 mg Sód
0,0 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek kurzych
168 g
0,8
opakowania serka twarogowego/homogenizowanego
200 g
1
łyżka octu winnego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

438,1 kcal Kalorie
60,7 g Białko
17,0 g Tłuszcze
7,0 g Węglowodany
418,3 mg Sód
0,0 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Oddzielamy białka od żółtek

2

Do białek dodajemy sól i odrobinę octu winnego i miksujemy na sztywną pianę

3

Do żółtek dodajemy serek i dokładnie mieszamy

4

Powoli przekładamy ubite białka do miski z żółtkami

5

Całość delikatnie mieszamy

6

Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

7

Pieczemy około 30 minut w 150 stopniach

8

Bułeczki podajemy z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?