Muffiny śniadaniowe

Muffiny śniadaniowe

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,35/5
(z 40 ocen)
Muffiny śniadaniowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

461 kcal Kalorie
31 g Białko
32 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
780 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
plastry boczku
30 g
2
łyżki sera koziego
30 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
85 g
1
ząbek startego czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki posiekanego szczypiorku
10 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

461 kcal Kalorie
31 g Białko
32 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
780 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę.

3

Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem.

4

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni.

5

Foremki na muffinki smarujemy olejem.

6

Foremki napełniamy masą i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Muffiny pieczemy przez 20 minut.

7

Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?