Muffiny śniadaniowe

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,52/5
(z 27 ocen)
Muffiny śniadaniowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

432 kcal Kalorie
33 g Białko
30 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
846 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
2
plastry boczku
30 g
2
łyżki sera koziego
30 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
85 g
1
ząbek startego czosnku
6 g
1
szczypta soli
1 g
2
łyżeczki posiekanego szczypiorku
10 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

432 kcal Kalorie
33 g Białko
30 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
846 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę

2

Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu

3

Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem

4

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni

5

Foremki na babeczki należy natłuścić oliwą lub masłem

6

Foremki napełniamy masą jajeczną wstawiamy do piekarnika

7

Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut

8

Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy boczkiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?