Muffiny śniadaniowe

Muffiny śniadaniowe

Alternatywa dla kanapek i owsianek – propozycja na szybkie, ale niebanalne śniadanie. Muffiny śniadaniowe można zaserwować w weekend, ale jak najbardziej nadają się na codzienne śniadanie. Cudownie smakują zarówno na ciepłko, jak również na zimno.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 32 ocen)
Muffiny śniadaniowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

491 kcal Kalorie
34 g Białko
35 g Tłuszcze
12 g Węglowodany
780 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
plastry boczku
30 g
2
łyżki sera koziego
30 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
85 g
1
ząbek startego czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki posiekanego szczypiorku
10 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

491 kcal Kalorie
34 g Białko
35 g Tłuszcze
12 g Węglowodany
780 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Paprykę, cebulę i ser kozi kroimy w kosteczkę.

2

Jaja roztrzepujemy w misce z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Dodajemy pokrojone warzywa i mieszamy razem.

3

Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni.

4

Foremki na muffinki smarujemy olejem.

5

Foremki napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół przez 20 minut.

6

Gotowe babeczki nakładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?