Koktajl mango marakuja

Koktajl mango marakuja

Masz ochotę na szczyptę tropików w swojej kuchni? Wypróbuj nasz przepis na koktajl mango marakuja i poczuj się jak na egzotycznych wakacjach! Główni bohaterowie – czyli marakuja i mango – to świetne źródła beta-karotenu i błonnika oraz gwarancja słodko-kwaśnego smaku. Całość dopełniają kremowe mleczko kokosowe i nasiona czarnuszki pełne korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Koktajl mango marakuja
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

503 kcal Kalorie
21 g Białko
26 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
253 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
100 g
 mango
2
sztuki marakui
60 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
180 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
2
łyżki płatków owsianych górskich
20 g
0,5
łyżeczki czarnuszki
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

503 kcal Kalorie
21 g Białko
26 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
253 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dodajemy wody. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić do namięknięcia na 10-15 minut.

2

Koktajl posypujemy czarnuszką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.