 
      Koktajl mango marakuja
Masz ochotę na szczyptę tropików w swojej kuchni? Wypróbuj nasz przepis na koktajl mango marakuja i poczuj się jak na egzotycznych wakacjach! Główni bohaterowie – czyli marakuja i mango – to świetne źródła beta-karotenu i błonnika oraz gwarancja słodko-kwaśnego smaku. Całość dopełniają kremowe mleczko kokosowe i nasiona czarnuszki pełne korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Smacznego!
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
           
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            100 g 
           | 
               mango
             | 
| 
            2
           | 
              sztuki marakui 
             
                60 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              opakowania mleczka kokosowego
             
                180 g
               | 
| 
            2
           | 
              łyżki odżywki białkowej
             
                20 g
               | 
| 
            2
           | 
              łyżki płatków owsianych górskich
             
                20 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              łyżeczki czarnuszki
             
                2,5 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dodajemy wody. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić do namięknięcia na 10-15 minut.
Koktajl posypujemy czarnuszką.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        