Koktajl mango marakuja

Koktajl mango marakuja

Masz ochotę na szczyptę tropików w swojej kuchni? Wypróbuj nasz przepis na koktajl mango marakuja i poczuj się jak na egzotycznych wakacjach! Główni bohaterowie – czyli marakuja i mango – to świetne źródła beta-karotenu i błonnika oraz gwarancja słodko-kwaśnego smaku. Całość dopełniają kremowe mleczko kokosowe i nasiona czarnuszki pełne korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Koktajl mango marakuja
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

503 kcal Kalorie
21 g Białko
26 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
253 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
100 g
 mango
2
sztuki marakui
60 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
180 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
2
łyżki płatków owsianych górskich
20 g
0,5
łyżeczki czarnuszki
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

503 kcal Kalorie
21 g Białko
26 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
253 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dodajemy wody. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić do namięknięcia na 10-15 minut.

2

Koktajl posypujemy czarnuszką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera