Koktajl mango marakuja
Masz ochotę na szczyptę tropików w swojej kuchni? Wypróbuj nasz przepis na koktajl mango marakuja i poczuj się jak na egzotycznych wakacjach! Główni bohaterowie – czyli marakuja i mango – to świetne źródła beta-karotenu i błonnika oraz gwarancja słodko-kwaśnego smaku. Całość dopełniają kremowe mleczko kokosowe i nasiona czarnuszki pełne korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
503
kcal
Kalorie
21
g
Białko
26
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
253
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
mango
|
2
|
sztuki marakui
60 g
|
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
180 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
2
|
łyżki płatków owsianych górskich
20 g
|
0,5
|
łyżeczki czarnuszki
2,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
503
kcal
Kalorie
21
g
Białko
26
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
253
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy. W razie potrzeby dodajemy wody. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić do namięknięcia na 10-15 minut.
2
Koktajl posypujemy czarnuszką.