Koktajl dyniowy z imbirem na słodko
Idealny na jesienno-zimową poprawę odporności, rozgrzewający i prosty w wykonaniu. Taki jest nasz przepis na koktajl dyniowy z imbirem na słodko, czyli pyszne smoothie z 7 składników. Obok soczyście pomarańczowego przecieru dyniowego znajdziesz tu kwaskowaty sok z pomarańczy, miód, masło orzechowe i pudding proteinowy. Do tego przyprawy – czyli wyrazisty imbir, aromatyczny kardamon i gotowe! Taki koktajl dostarcza mocy witaminy C, witaminy E, polifenoli i beta-karotenu – jest więc prawdziwą bombą antyoksydantów. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
150 g
|
przecieru z dyni
|
0,5
|
szklanki soku pomarańczowego
125 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego waniliowego
200 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
0,5
|
plastra imbiru
2,5 g
|
0,2
|
łyżeczki kardamonu
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach.
W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki koktajlu. Doprawiamy imbirem i kardamonem według własnego smaku. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dolewamy stopniowo wodę podczas blendowania, aby uzyskać preferowaną gęstość koktajlu.