Kokosowy pudding chia z kakao i daktylami

Kokosowy pudding chia z kakao i daktylami

Głęboki smak kakao połączony ze słodkimi daktylami i kremowym mleczkiem kokosowym – a całość przełamana kwaskowatymi, soczystymi malinami. Brzmi pysznie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na kokosowy pudding chia z kakao i daktylami! Nie dość, że smakuje obłędnie, to dostarcza także mocy kwasów omega-3, polifenoli i składników mineralnych. Ten prosty posiłek idealnie sprawdzi się jako podwieczorek albo słodkie drugie śniadanie. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
365 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,52/5
(z 23 ocen)
Kokosowy pudding chia z kakao i daktylami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

427 kcal Kalorie
15 g Białko
23 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
65 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
4
łyżeczki nasion chia
20 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
1
łyżka kakao
10 g
60 g
 daktyli suszonych
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
2
łyżki wiórków kokosowych
12 g
10 g
 migdałów
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
100 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

427 kcal Kalorie
15 g Białko
23 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
65 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do miseczki wsypujemy nasiona chia i wiórki kokosowe, dodajemy mleko kokosowe, skyr, kakao, syrop klonowy oraz pokrojone daktyle. Dokładnie mieszamy, aby całość dobrze się połączyła.

2

Przykrywamy miskę i wstawiamy do lodówki na całą noc, aby nasiona chia napęczniały i pudding uzyskał kremową konsystencję.

3

Przed podaniem posypujemy pudding owocami i posiekanymi orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.