Pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu

Granat to jedno z najbogatszych źródeł przeciwutleniaczy, a także symbol dobrobytu znany już w starożytności. Jeżeli nie wiesz, jak włączyć ten super owoc do diety, mamy dla Ciebie propozycję. A konkretnie: pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu. Taki deser to prawdziwa słodka pokusa — i nie bez powodu, bo to właśnie granatem grecki bóg Hades skusił Persefonę do swojego królestwa. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

335 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
62 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1,2
szklanki mleka roślinnego
300 g
8
łyżeczek nasion chia
40 g
7
łyżek nasion granatu
105 g
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
4
sztuki daktyli świeżych
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

335 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
62 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Do rondelka nalewamy mleko roślinne i gotujemy.

2

Gdy mleko się zagotuje, dodajemy płatki jaglane, posiekane daktyle, nasiona chia. Gotujemy na wolnym ogniu, aż płatki będą miękkie. Mieszamy co jakiś czas.

3

Ugotowane płatki blendujemy na gładką masę.

4

Pudding przekładamy do miseczki i posypujemy nasionami granatu.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?