Kanapki z twarożkiem
Uwielbiasz kanapki, ale tradycyjne cię nudzą? Spróbuj mojej propozycji na smaczne i eleganckie kanapki z twarożkiem, na chlebie żytnim z rzodkiewką, szczypiorkiem i papryką. Idealna prop ozycja na śniadanie, ale również nadaje się zdecydowanie na drugi posiłek w pracy.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
125 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
60 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
kromki chleba żytniego
90 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.
Warzywa myjemy. Rzodkiewki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, szczypiorek siekamy.
Na kromki chlebka nakładamy twarożek, układamy na nim rzodkiewki, posypujemy pokrojoną papryką i szczypiorkiem.