Kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami
Kanapki z owocami? To prawdziwy rarytas! A dowodem niech będą nasze kanapki z serem camembert, żurawiną i warzywami. Klucz do ich sukcesu tkwi w połączeniu aromatycznego, wyrazistego sera pleśniowego i kwaskowatej żurawiny, która perfekcyjnie przełamuje i dopełnia jego smak. Efekt? Kompozycja smaków, której nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni. A do tego mnóstwo wapnia, cynku, witamin z grupy B i przeciwutleniaczy. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
370
kcal
Kalorie
15
g
Białko
16
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
865
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
1
|
opakowanie sera camembert
120 g
|
4
|
łyżeczki sosu żurawinowego
60 g
|
20 g
|
rukoli
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
370
kcal
Kalorie
15
g
Białko
16
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
865
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pieczywo smarujemy sosem żurawinowym.
2
Na kanapkach układany rukolę, plastry sera, plasterki ogórka.