Kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami
Białe pieczywo, warzywa bez skórki, biały ser bez przypraw… dieta lekkostrawna czasem wydaje się istnym piekłem dla osób, które kochają wyraziste smaki. Jak temu zaradzić? Jest prosty sposób – a czasami kluczem jest jeden dodatek. I tak kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami zyskują zupełnie nowy wymiar dzięki dodatkowi aromatycznego koperku. A koperek to nie tylko smak, ale i wartościowe składniki odżywcze. Bo ta popularna roślina jest świetnym źródłem żelaza, cynku, beta-karotenu i witaminy C. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania twarogu
125 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu greckiego
40 g
|
1
|
łyżeczka koperku
4 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
3
|
kromki chleba
90 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Twaróg rozgniatamy z jogurtem. Dodajemy koperek i sól do smaku.
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych.
Chleb smarujemy masłem i twarożkiem. Podajemy z warzywami.