Kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami

Kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami

Białe pieczywo, warzywa bez skórki, biały ser bez przypraw… dieta lekkostrawna czasem wydaje się istnym piekłem dla osób, które kochają wyraziste smaki. Jak temu zaradzić? Jest prosty sposób – a czasami kluczem jest jeden dodatek. I tak kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami zyskują zupełnie nowy wymiar dzięki dodatkowi aromatycznego koperku. A koperek to nie tylko smak, ale i wartościowe składniki odżywcze. Bo ta popularna roślina jest świetnym źródłem żelaza, cynku, beta-karotenu i witaminy C. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,50/5
(z 4 ocen)
Kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

566 kcal Kalorie
35 g Białko
19 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
605 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania twarogu
125 g
0,1
opakowania jogurtu greckiego
40 g
1
łyżeczka koperku
4 g
1
sztuka pomidora
160 g
1
sztuka ogórka
150 g
2
łyżeczki masła
10 g
3
kromki chleba
90 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

566 kcal Kalorie
35 g Białko
19 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
605 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Twaróg rozgniatamy z jogurtem. Dodajemy koperek i sól do smaku.

2

Warzywa myjemy, obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych.

3

Chleb smarujemy masłem i twarożkiem. Podajemy z warzywami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.