Kanapki z jajkiem i awokado
Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
3
|
sztuki rzodkiewki
45 g
|
3
|
kromki pieczywa żytniego
90 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę.
Następnie kroimy na cienkie plasterki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rozsmarowujemy na pieczywie.
Jajko gotujemy na półtwardo, tak, aby środek był miękki. Kroimy w plasterki i układamy na kromkach.
Rzodkiewki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na jajkach.
Doprawiamy całość solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Smacznego!