Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym
Przepis na wiosnę na talerzu? Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym z pewnością spełni to zadanie! Chleb razowy, szynka, ser żółty i do tego chrupiący ogórek małosolny. Czego chcieć więcej od lekkiego, letniego posiłku. Jednak smak to nie wszystko – kanapki bogate są w błonnik pokarmowy i białko, co sprawia, że taki posiłek nasyci Cię na długo. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
500
kcal
Kalorie
25
g
Białko
25
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1800
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
3
|
łyżeczki masła
15 g
|
3
|
plastry szynki z kurczaka
30 g
|
3
|
plastry sera żółtego
45 g
|
2
|
sztuki ogórka małosolnego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
500
kcal
Kalorie
25
g
Białko
25
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1800
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pieczywo smarujemy masłem, nakładamy szynkę i ser.
2
Podajemy z pokrojonym ogórkiem.