Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym

Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym

Przepis na wiosnę na talerzu? Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym z pewnością spełni to zadanie! Chleb razowy, szynka, ser żółty i do tego chrupiący ogórek małosolny. Czego chcieć więcej od lekkiego, letniego posiłku. Jednak smak to nie wszystko – kanapki bogate są w błonnik pokarmowy i białko, co sprawia, że taki posiłek nasyci Cię na długo. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,67/5
(z 3 ocen)
Kanapka z serem, szynką i ogórkiem małosolnym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

500 kcal Kalorie
25 g Białko
25 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1800 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
3
łyżeczki masła
15 g
3
plastry szynki z kurczaka
30 g
3
plastry sera żółtego
45 g
2
sztuki ogórka małosolnego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

500 kcal Kalorie
25 g Białko
25 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1800 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo smarujemy masłem, nakładamy szynkę i ser.

2

Podajemy z pokrojonym ogórkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.