Kanapka z rostbefem
Masz ochotę na kanapkę rodem z najlepszej restauracji? Nasza kanapka z rostbefem to idealny pomysł na śniadanie, kolację, czy posiłek zabrany do pracy! Delikatny smak wołowego mięsa łączy się w niej z ostrą musztardą, ogórkiem i czerwoną cebulą – brzmi pysznie, prawda?
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
wołowiny, np. rostbef lub antrykot
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
4
|
łyżeczki musztardy np. dijon
40 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
2
|
sztuki ogórków konserwowych
100 g
|
25 g
|
roszponki
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
sztuki bułek grahamek
140 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wołowinę posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni przez 7 minut, co minutę przekręcając. W trakcie smażenia kontrolujemy stopień wysmażenia mięsa i nacinamy stek. W razie potrzeby wydłużamy czas smażenia według własnych preferencji. Przekładamy na folię aluminiową, zawijamy i odstawiamy na 5 minut.
Bułkę kroimy na pół i podpiekamy na suchej patelni lub w tosterze.
Jogurt łączymy z musztardą i sokiem z cytryny, smarujemy bułki.
Układamy roszponkę, pokrojoną wołowinę i warzywa. Składamy. Smacznego!